sâmbătă, 5 iulie 2014

Alaptarea la san sau alaptarea cu lapte praf

Dovezile medicale sunt clare: hranirea cu laptele matern are efecte pozitive asupra sistemului imunitar si creaza o legatura mai buna intre mame bebelusi. Desi aceasta este cel mai bun pentru bebe, exista anumite obstacole care te pot face sa consideri si alternativa hranirii cu lapte praf.


Beneficiile alaptarii

Compozitia laptelui matern sporeste vizibil rezistenta copiilor la boli si la infectii, ii ajuta sa creasca in greutate mai repede decat bebelusii hraniti cu lapte praf, iar pe termen lung, copiii sufera de mai putine boli ale copilariei, cum ar fi varicela, rujeola. Ceea ce s-a determinat prin intermediul stiintei este ca procesul alaptarii influenteaza puternic atat sanatatea si fericirea sugarului, cat si a mamei.
Copiii alaptati adorm mai repede si se linistesc mai usor decat cei hraniti cu lapte artificial.Cercetarile care au comparat starea de sanatate a copiilor alaptati si a celor hraniti cu lapte artificial au relevat ca atata timp cat mamele sunt sanatoase si secreta suficient lapte, copiii alaptati detin locul fruntas. In plus, mama care alapteaza are o legatura mai profunda cu sugarul si poate slabi mai usor dupa nastere. Alaptarea arde pana la 500 de calorii pe zi, ceea ce echivaleaza cu pierderea a jumatate de kilogram pe saptamana doar prin acest proces.



Hranirea bebelusului cu lapte praf

Exista motive reale si intemeiate pentru a-ti hrani copilul cu lapte artificial. Daca nu ai destul lapte, medicul iti va recomanda probabil sa combini alaptarea cu laptele formula, astfel incat bebelusul tau sa primeasca suficienta hrana. Daca suferi de vreo boala care poate afecta calitatea laptelui sau sa iti puna probleme in mentinerea unei greutati corporale rezonabile, medicul tot iti va recomanda probabilhranirea copilului cu lapte praf. Dar acestea sunt cazuri rare si de cele mai multe ori, femeile care decid sa nu mai alapteze inca din primele saptamani sau imediat dupa iesirea din spital fac acest lucru pentru ca in stilul lor de viata, alaptarea ar fi prea incomoda sau din alte considerente personale.


Alaptatul se invata...

Unele mame renunta la alaptat pentru ca nu reusesc sa invete cum sa isi hraneasca sugarul.Aceasta se intampla de cele mai multe ori atunci cand mamele nu au beneficiat de o pregatire adecvata: in situatia in care tot mai multe spitale externeaza mamele la scurt timp dupa nastere tot mai multe mame nu primesc ajutorul si indrumarea de care ar avea nevoie pentru alaptat. Poate ca ti se va parea absurd faptul ca o parte din atributele maternitatii presupun studii pentru a-ti insusi cele mai bune metode de alaptare, dar retine, copiii nu se nasc stiind sa suga, iar proaspetele mamici au si ele nevoie de putina indrumare.
Lactatia continua o vreme, indiferent daca alegi sau nu sa iti hranesti copilul cu formula de lapte. Astfel, chiar si mamele care decid sa foloseasca laptele praf trebuie sa inlature excesul de lapte din corp pana cand lactatia se opreste in mod natural. O parte din recuzita specifica unei mame - o pompa pentru sani, sticle pentru depozitarea laptelui si hranirea sugarului - sunt folositoare proaspetelor mamici, fie ca alapteaza sau nu.

Diferentele dintre copiii alaptati si cei hraniti artificial

● Bebelusii alaptati cresc diferit. Datorita concentratiei puternice de calciu din laptele matern, bebelusii hraniti cu acesta se dezvolta mult mai repede si mai puternic, mai ales in primul an de viata.
● Bacteriile din tractul intestinal sunt foarte diferite. Cele din tractul bebelusilor alaptati sunt in mare parte formate din Lactobacillus bifidus, un organism benefic care previne aparitia si dezvoltarea bacteriilor daunatoare. Acestea se afla intr-un numar foarte mic in scaunele bebelusilor hraniti cu formula de lapte. Lizozima, o alta substanta care se gaseste in scaunele copiilor alaptati, protejeaza impotriva microorganismelor daunatoare.
● Laptele matern contine colesterol intr-o cantitate mai mare. Acesta este benefic pentru bebelusi. Studiile au demonstrat ca in cazul in care colesterolul este asimilat in primii ani de viata de bebelus, ofera protectie impotriva bolilor de inima.
Sursa: utilecopii.ro
Un blog promovat de :http://kidmagazin.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu