marți, 22 iulie 2014

Alergiile la bebelusi

Alergiile la bebelusi pot fi usor confundate cu o raceala. Dar e vorba despre o raceala care parca nu mai trece. Iata care sunt cauzele alergiilor la bebelusi si cum se pot trata si evita.

Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?
      Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile. Alergiile – nu.
IIncercati sa raspundeti urmatoarelor intrebari:   Nasul copilasului dvs este aproape intotdeauna infundat sau curge?   Se sterge tot timpul la nas sau isi apasa nasul (doctorii numesc aceasta salutul allergic)   Mucusul care i se scurge din nas este clar si subtire (si nu galben-vezui si consistent)?

   Pare ca stranuta mult?

   Ochii ii sint rosii, aposi si il maninca?

   Pielea de sub ochi este inchisa la culoare, purpurie sau albastruie (doctorii numesc aceasta stralucire alergica?)

   Bebelusul dvs respira pe gura?

   Pielea se prezinta iritata sau cu o urticarie rosiatica si care il maninca?

   Daca ati raspuns “da” la una sau mai multe dintre aceste intrebari, atunci  exista o buna sansa ca bebelusul dvs sa fie allergic la ceva din mediul in care sta. Copiii cu alergii nazale sint predispusi infectii ale urechilor si astm bronsi


Care sunt cauzele alergiilor?
O alergie este o reactie fizica la o substanta din mediu. Cind un copil cu alergii intra in contact cu una dintre aceste substante, cunoscute sub numele de alergeni, fie prin atingere, inhalare, ingerare sau injectare, corpul sau priveste alergenul ca pe un invadator si incepe sa elibereze histamine si alte substante pentru a lupta contra lui. Cele mai comune alergii la bebelusi sint produse de:    Microoorganismele din praf — organisme microscopice care se dezvolta bine pe pielea umana.    Parul animalelor — acel puf de par albicios existent pe blana animalelor ca: pisici, ciini.    Mucegaiuri — ciuperci care se dezvolta in medii umede cum ar fi bai, subsoluri

►    Unii copii pot fi alergici la penele din perne, la lina din paturi, la parul de cal (utilizat la saltele uneori). Si daca majoritatea expertilor nu considera fumul de tigara ca finnd un allergen, in mod cert acesta poate agrava simptomele alergiilor.

In cazul alergiilor nazale, rezultatele unui atac alergic sint simptome precum congestie nazala, nas care curge, git dureros, ochi aposi, urticarie mincacioasa. Acestea sint rezultatul histaminelor care produc imflamatii si o productie excesiva de mucus. (Cele mai multe dun alergiile alimentare au simptome diferite.

Tendinta de a fi alergic este de cele mai multe ori mostenita. Daca dvs sau partenerul dvs aveti alergii, atunci bebelusul dvs are 30% sanse sa le aiba; daca amindoi ainteti alergici, probabilitatea creste la 60%, bebelusul dvs putind sa prezinte alergii pe care nici unul dintre dvs le are. Membrii familiei pot sa difere puternic in privinta tipurilor de alergii pe care le au.

Poate sa treaca ceva timp pina cind o alergie sa se manifeste. Fiecare persoaa alergica are un asa-numit prag ce trebuie atins pentru ca alergia in cauza sa produca o reactie a organismului. De exemplu, daca bebelusul dvs a mostenit tendinta de a fi allergic la parul de pisica, s-ar putea ca in primele luni sa nu aiba nici o problema atunci cind este in preajma lui Pufulici. Dar in ziua in care nivelul de expunere a atins punctual de declansare (doctorii spun ca acest proces dureaza cca 6 luni), atunci organismul sau va reactiona si va incepe sa-si construiasca un mecanism de aparare.

“Intrucit dureaza cel putin 6 luni de expunere la un alergen pentru ca un copil sa dezvolte o reactie impotriva, alergiile la bebelusi nu sint atit de obisnuite precum cred oamenii,” spune José Carro, un alergolog si imunologist care lucreaza la spitalul de copii din Miami. Dar unii copii demonstreaza sensibilitati alergice (reactii reduse), explica el, la o virsta frageda – mai ales daca familia are animale de casa sau sint alergici la microorganismele din praf, care sint intilnite in aproape orice locuinta. Alergiile de sezon declansate de alergeni precum polenul sau iarba, pe de alta parte, nu-si arata fata urita (si morocanoasa) decit in anii mai tirzii ai copilariei.


Cum pot sa-mi dau seama la ce este alergic copilul meu?

Testele medicale sunt pentru a pune in evidenta cu exactitate cauza unei alergii. Un raspuns poate fi dat atunci cind atacul allergic apare. Alergiile la mucegai se dezvolta mai ales in perioadele cu vreme umeda sau ploioasa si poate fi dificil sa fie deosebite de raceli. Alergiile la microorganismele din praf sau la parul de animale pot cauza congestie nazala dimineata si poate dura pe tot parcursul anului. Alergiile cauzate de pollen sint mai des intilnite primavara si toamna.

Daca aveti o suspiciune puternica conform careia bebelusul dvs ar fi allergic la un lucru anume, incercati sa tineti “vinovatul” izolat pentru citeva zile. Daca Fido catelusul pare a fi vinovat, trimiteti-l pentru o scurta vacanta la prieteni sau la cotet. Daca banuiti ca microorganismele din praf ar fi vinovate, curatati cu atentie camera bebelusului dvs (cititi mai jos cum sa tineti departe microorganismele din praf). Daca simptomele bebelusului dvs se diminueaza dupa aceste experimente, probabil ca ati identificat problema.Daca simturile dvs de detectiv nu conduc la nimic, atunci este timpul sa faceti o vizita la pediatru. El va examina copilul dvs si va pune o multime de intrebari. Daca el crede ca problema o constituie intr-adevar alergiile, s-ar putea sa va recomande unui specialist alergolog sau aproape sigur va recomanda efectuarea unui test al singelui. Testele sanguine, oricum, dau de cele mai multe ori rezultate negative, ceea ce inseamna ca rezultatul testului indica faptul ca bebelusul dvs nu are nici un fel de alergie, cind de fapt, are. Daca rezultatul testului de singe sugereza o alergie, urmatorul pas pentru micutul dvs ar fi un test de piele, pentru care veti fi nevoita sa va duceti la un alergolog.Un test de piele presupune injectarea unor cantitati mici de alergeni obisnuiti in pielea bebelusului dvs pentru a vedea cum reactioneaza. Din nefericire, rata rezultatelor negative este de asemenea destul de mare in privinta testelor efectuate la bebelusi avind virsta de sub 18 luni. Aceasta deoarece pielea bebelusilor nu a atins stadiul de completa maturitate (care ar putea face ca testul sa dea un rezultat negativ), sau fiindca alergia suspectata nu este complet dezvoltata la momentul testului. “Avertizez intotdeauna parintii pacientilor mei ca un rezultat negativ al testului de piele este doar previzibil la acel moment in timp, dar nu garanteaza ca un copil nu va dezvolta alergii la un moment ulterior,” spune Carro. “Orice copil ce prezinta simptome persistente de alergii sau simptome care evolueaza negativ trebuie reevaluat intr-o perioada de 6 pina la 12 luni.

Sursa : .desprecopii.com
Un blog promovat de :http://kidmagazin.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu