marți, 19 august 2014

Ce trebuie evitat in alimentatia bebelusului tau?

Din ce in ce mai multe studii arata ca mancarea pe care suntem nevoiti sa o consumam este tot mai toxica. Pline de E-uri si substante nesanatoase, unele dintre alimentele care se gasesc pe rafturile magazinelor nu trebuie sa fie incluse in dieta zilnica a micutilor.



Orice mamica grijulie are datoria de a evita cat poate de mult acele alimente care dauneaza sanatatii copilului ei. In zilele noastre a devenit aproape imposibil sa ne ferim de mancarea nesanatoasa, insa putem tine deoparte anumite substante. Iata care sunt cele mai daunatoare alimente si de ce nu ar trebui sa le incluzi in meniurile speciale ale familiei tale.
Mezelurile
Nu doar ca sunt pline de sodiu si nitrati, dar textura lor si modul in care sunt pregatite ingreuna modul in care inghite micutul mancarea. Mai mult decat atat, avand in vedere ca sunt obtinute din carne rosie procesata, ele pot favoriza aparitia bolilor de inima, diabetului si cancerului la colon.

Daca esti in cautarea unui inlocuitor sanatos si gustos, opteaza pentru carnea de curcan sau cea de vita. Incearca sa gasesti un producator local sau apeleaza cu incredere la rudele de la tara pentru ca, in ceea ce le priveste, poti avea garantia ca animalele si legumele au fost ingrijite in mod natural si crescute in regim bio.

Gustarile cu aroma de fructe
Nu lasa termenul “fructat” care apare pe eticheta sa te pacaleasca. Jeleurile cu capsune, sau bomboanele cu mere nu au decat o multime de arome artificiale si coloranti care nu vor face decat sa dauneze organismului celui mic. Dulciurile din aceasta categorie provoaca o multime de probleme cu dantura, se lipesc de dinti si fac rau stomacului celui mic. Mai mult decat atat, ele pot cauza obezitate, asa ca incearca sa le eviti.
Daca esti in cautarea unui inlocuitor sanatos, cumpara-i celui mic fructe proaspete: strugurii, pepenele rosu sau nectarinele sunt alimente ideale. Poti chiar sa incluzi in dieta si fructe uscate precum afine sau prune. Cu putin efort, vei observa ca nu este atat de greu sa adopti o dieta sanatoasa. Tot ce trebuie sa faci este sa cauti informatii in prealabil si sa fii mai atent in fata raftului.

Cartofii prajiti
Faptul ca cei mici adora cartofii prajiti nu mai reprezinta niciun mister pentru nicio mamica. Ei sunt insa extrem de nocivi. Plini de grasime si calorii, cartofii pot creste nivelul de colesterol din organismul micutului si il pot determina sa adopte o dieta nepotrivita pentru tot restul vietii.
Invata-l sa-si dezvolte o preferinta pentru legumele proaspete si pentru alimente sanatoase, care sa ii asigure aportul de vitamine si nutrienti necesari unei dezvoltari armonioase.
Un blog promovat de :http://kidmagazin.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu